Ontslagvergoeding bij een vast, tijdelijk of een nul-urencontract
Ben jij ontslagen of is je contract niet verlengt? Dan claim je via ons eenvoudig je ontslagvergoeding. Maar kom jij wel in aanmerking voor een ontslagvergoeding? Wij leggen je uit wanneer je recht hebt op ontslagvergoeding bij verschillende soorten arbeidscontracten.
Ontslag bij een vast contract
Bij ontslag van een vast contract heb jij recht op een ontslagvergoeding wanneer jij ontslagen bent. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Als er al een soortgelijke vergoeding is opgenomen in je CAO, dan vervalt je recht op de ontslagvergoeding. Ook wanneer jij ontslag hebt gekregen vanwege ernstig verwijtbaar handelen heb je geen recht meer op de vergoeding. Ga je met pensioen en is dat de reden voor je ontslag? Dan heb je ook geen recht op ontslagvergoeding. In andere gevallen van ontslag bij een vast contract kan jij een ontslagvergoeding claimen.
Ontslag bij een tijdelijk contract
Ook werknemers met een tijdelijk contract hebben recht op een ontslagvergoeding. Heb jij een halfjaar contract of ben jij een seizoenswerker? Dan kan je dus ook je ontslagvergoeding claimen. Jij hebt dit recht ook wanneer je contract afloopt en je dus geen ontslag hebt gekregen.
Ontslag bij een nul-urencontract
Had jij een nul-urencontract en werkte je op oproepbasis? Ook dan heb jij gewoon recht op een ontslagvergoeding, wanneer je ontslag hebt gekregen. Je hebt met een nul-urencontract namelijk dezelfde rechten als een werknemer met een gewoon arbeidscontract. Het enige verschil is dat je geen vast aantal uren werkt. Een nul-urencontract beëindigen door iemand niet meer op te roepen, is dus ook niet mogelijk. Er is hierdoor ook alleen sprake van ontslag, wanneer je contract afloopt of wanneer de werkgever jouw officieel ontslaat. In beide gevallen heb je recht op een ontslagvergoeding.
Ik wil mijn ontslagvergoeding
Wij geven jou waar je recht op hebt!
Kom jij in aanmerking voor een ontslagvergoeding? Dien dan hier je verzoek bij ons in en wij gaan meteen aan de slag!